Moneybookers i banke u Srbiji
Thread poster: Jelena Bubalo
Jelena Bubalo
Jelena Bubalo  Identity Verified
Local time: 15:31
English to Serbian
+ ...
Sep 26, 2006

Drage kolege,
htela bih da prebacim novac sa Moneybookers-a, ali sam pročitala u uputstvu da oni ne podržavaju prebacivanja preko korespodentnih banaka.
Kako ste vi to rešili?
Koji je postupak?
I koliki je minimalni iznos za probno prebacivanje?

Hvala Vam unapred!

Sandra Milosavljevic-Rothe
Sandra Milosavljevic-Rothe  Identity Verified
Serbia
German to Serbian
+ ...
moze, moze Sep 27, 2006

Potreban vam je samo devizni racun u Srbiji, IBAN i SWIFT.

Prebacivanje novca sa moneybookers-accounta na bankovni racun (u mom konkretnom slucaju na racun u Raiffeisen banci) funkcionise besprekorno i dosta brzo. Provizija je takodje relativno niska - niza od provizije koju uzimaju mnoge strane banke za transfer novca doznakom.

Srdacan pozdrav

Sandra

Jelena Bubalo
English to Serbian
+ ...
TOPIC STARTER
SWIFT Sep 27, 2006

Da, znam da moze, ali koji SWIFT - korespodentne ili matične banke?

Sandra Milosavljevic-Rothe
Sandra Milosavljevic-Rothe  Identity Verified
Serbia
German to Serbian
+ ...
swift Sep 27, 2006

Treba Vam SWIFT banke u Srbiji u kojoj imate otvoren devizni racun. Nikakve korespondentske banke nisu potrebne. Prebacivanje novca ide direktno na Vas devizni racun u Srbiji. Ona Raiffeisen banka koju sam gore pominjala je Raiffeisen banka u Beogradu.

Pretpostavljam da je kod drugih banaka isti princip. Otvorite (ako vec nemate otvoren) devizni racun i samo ih zamolite da Vam kazu IBAN Vaseg racuna i SWIFT. That's it

Natasa Grubor
Natasa Grubor  Identity Verified
Bosnia and Herzegovina
English to Serbian
+ ...
iznos Sep 27, 2006

Koliko se sjećam, prvi put kada prebacujete sa Moneybookersa na račun možete prebaciti samo 15 eura, tako da ne brinete da nešto nije u redu. Nakon verifikacije možete veće iznose.
Prilikom registracije na MB, treba vam samo vaš devizni račun odakle ćete pokupiti podatke - broj računa, swift i izabrati banku - MB će vam ponuditi opcije. Swift kod banke nađete na njenom sajtu i to je to. Kao što Sandra kaže, u cijeloj priči vam nisu potrebne nikakve korespodentne banke.
... See more
Koliko se sjećam, prvi put kada prebacujete sa Moneybookersa na račun možete prebaciti samo 15 eura, tako da ne brinete da nešto nije u redu. Nakon verifikacije možete veće iznose.
Prilikom registracije na MB, treba vam samo vaš devizni račun odakle ćete pokupiti podatke - broj računa, swift i izabrati banku - MB će vam ponuditi opcije. Swift kod banke nađete na njenom sajtu i to je to. Kao što Sandra kaže, u cijeloj priči vam nisu potrebne nikakve korespodentne banke.

Pozdrav,
Nataša
Collapse

Branka Stankovic McCarthy
Branka Stankovic McCarthy  Identity Verified
Serbia
English to Serbian
+ ...
Monebookers Sep 27, 2006

Ja redovno 'vucem' novac sa MoneyBookers-a. Oni imaju svoju korespodentnu banku, a svaka nasa banka svoju. Npr. Meridian Banka koristi American Express kao korespodenta.
Sve u svemu, to zadovoljstvo se placa 25 Evra. Zadnji put sam povukla 170USD a korespodentne banke su mi uzele 32USD. Sve u svemu najbolje je da pustite da se nagomila veca suma pa da onda povucete novac, jer koliko sam ja shvatila 25 Evra je maximum koji naplacuju.

Jelena Bubalo
English to Serbian
+ ...
TOPIC STARTER
Verifikacija Sep 27, 2006

A u čemu se sastoji verifikacija?

Natasa Grubor
Natasa Grubor  Identity Verified
Bosnia and Herzegovina
English to Serbian
+ ...
verifikacija Oct 5, 2006

Jelena, izvinite, dugo nisam provjerila forum.

Znači nakon što sam prvi put povukla 15 eura, poslala sam na njihov mail (na žalost ne mogu pronaći koji, ali jeste onaj sa podršku) skeniran pasoš i račun na kojem ima moje ime (može bilo koji - struja, telefon, potvrda od banke).

To je to.

Jelena Bubalo
English to Serbian
+ ...
TOPIC STARTER
Hvala Oct 5, 2006

Hvala svima na pomoci i objasnjenjima.
Uspela sam da prebacim novac u svoju banku. Doduse, izabrala sam malo drugaciji put. Dakle, nije potrebna korespodentna banka, a pri prvom probnom prebacivanju novca (onih 15 EUR) Moneybookers salje informaciju o verifikacionom kodu, koji banka obicno "zaboravi" da prosledi primaocu novca. Ja sam na svu srecu dobila od svoje banke stampani izvestaj koji je sadrzao kod. Pri sledecem prebacivanju su mi bile ponudjene opcije za verifikaciju, ja sam izabr
... See more
Hvala svima na pomoci i objasnjenjima.
Uspela sam da prebacim novac u svoju banku. Doduse, izabrala sam malo drugaciji put. Dakle, nije potrebna korespodentna banka, a pri prvom probnom prebacivanju novca (onih 15 EUR) Moneybookers salje informaciju o verifikacionom kodu, koji banka obicno "zaboravi" da prosledi primaocu novca. Ja sam na svu srecu dobila od svoje banke stampani izvestaj koji je sadrzao kod. Pri sledecem prebacivanju su mi bile ponudjene opcije za verifikaciju, ja sam izabrala drugu (vec obavljena jedna transakcija i verifikacioni kod) i odmah sam to zavrsila, bez slanja fotokopija pasosa ili racuna.
Sve ovo pisem za kolege koji ce jednom imati isti problem.

Jos jednom, hvala svima na pomoci!
Collapse

There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »

Moneybookers i banke u Srbiji

Translation news in Serbia

Trados Studio 2022 Freelance
The leading translation software used by over 270,000 translators.

Designed with your feedback in mind, Trados Studio 2022 delivers an unrivalled, powerful desktop and cloud solution, empowering you to work in the most efficient and cost-effective way.

More info »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »